Σήμερα:

Ώρα:

Οδηγός Διάφορα
Διεύθυνση: Λ. Μαραθώνος & Ελλ. Στρατού 5
Πόλη: Άγιος Στέφανος
Περιοχή: Άγιος Στέφανος
Τηλέφωνο 1: 210 6219287
Τηλέφωνο 2: 6977715567

ΠΡΟΦΙΛ

Η εταιρεία ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στα 20 Χρονία τις πορεία της προμηθεύει καυσόξυλα (Οξιά, Δαδί, Ελιά, Πεύκο, Δρυς, Πουρνάρι) , ξυλοκάρβουνα Α" ποιότητος χωρίς υγρασία, σκόνες και σκασίματα, υψηλής θερμικής απόδοσης, άμεσα με παράδοση στο δικό σας χώρο.

Επίσης η εταιρεία μας διαθέτη και ΚΑΡΒΟΥΝΑ σε ειδική συσκευασία.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ποιά είδη απο καύσοξυλα «σκάνε» και τι πρέπει να κάνουμε;

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί τα καυσοξυλα να «σκάνε», δηλ. να προκαλούν ένα δυνατό κρότο και κομμάτια να πετάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό είναι επικίνδυνο και χρειάζεται προσοχή. Τα καυσόξυλα που «σκάνε» είναι κυρίως ορισμένα κωνοφόρα είδη εξαιτίας της δομής του ξύλου. Τέτοια είδη από καυσοξυλα, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, είναι τα είδη κέδρου (cedrus), αρκέϋθου (juniperus), λάρικας, ερυθρελάτης, καθώς και καστανιάς. Γιατί όμως αυτά τα ξύλα για τζάκι «σκάνε»; Τα καυσόξυλα μπορεί να μην τελείως ξερά ή να έχουν «νοτίσει». Οπότε, όταν αυξάνεται η θερμοκρασία, η υγρασία που περιέχουν τα καυσόξυλα μετατρέπεται σε «αέρια» που δημιουργούνται στο εσωτερικό του κατά τη διάρκεια της καύσης. Τα αέρια δεν μπορούν να διαφύγουν απο τα καυσοξυλα και προκαλούν έτσι αυτές τις «εκρήξεις» που συνοδεύονται από το χαρακτηριστικό τρίξιμο. Ρόλο στο φαινόμενο παίζουν και τα «βοθρία», οι οπές επικοινωνίας δηλ. των κυττάρων που υπάρχουν στα καυσοξυλα, που μπορεί να είναι φραγμένες και να εγκλωβίζουν εύκολα τα αέρια. Μπορεί ακόμα, σε είδη κέδρου, να υπάρχουν «εκρήξεις» από την υπερθέρμανση ορισμένων πτητικών εκχυλισμάτων που περιέχουν, ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή ίσως και να προκαλούνται «εκρήξεις» της παραγόμενης αέριας αιθανόλης μέσα στα καιόμενα καυσόξυλα.

ΞΥΛΟΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ :

Για να δείτε εάν η θερμοκρασία ψησίματος είναι η ιδανική, βάλτε προσεκτικά το χέρι σας πάνω από τα ξυλοκάρβουνα σε απόσταση ψησίματος αν μπορείτε να την κρατήσετε εκεί για 2 δευτερόλεπτα η θερμοκρασία είναι υψηλή, για 3-4 κανονική, 5-7 μέτρια, 8 και άνω χαμηλή. Για αρχή μία μέτρια φωτιά είναι το ιδανικό και στην συνέχεια μπορείτε να την χαμηλώσετε. Για να χαμηλώσετε την θερμοκρασία ψησίματος ανεβάστε τη σχάρα ή σκορπίστε τα κάρβουνα.

Φωτογραφίες